Am numit aceasta prajitura chec deoarece compozitia este similara cu a checului.
In schimb forma pe care am folosit-o este diferita de cea a unui chec obisnuit (forma dreptunghiulara).
Avem nevoie de :
- 4 oua mari
- 6 linguri rase zahar
- 8 linguri pline de nuca macinata
- 1 lingura cacao
- 4 linguri ulei
- 4 linguri rase de faina
- 1 pliculet zahar vanilinat
- ½ plic praf de copt
- pentru decor: 2 cuburi ciocolata alba de menaj + cateva bucati de nuca
Cum se face
Se separa ouale, galbenusele se freaca cu cele 4 linguri de ulei si lingura de cacao.
Albusele se bat spuma se adauga zaharul treptat, compozitia de galbenuse, vanilia, nuca macinata si la urma faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in forma unsa cu ulei si se da la copt aprox. 30 minute la temperatura medie.
Dupa racire se orneaza cu ciocolata topita si bucati de nuca sau nuca macinata.
Si inca o poza pentru voi: