Sau Milch-Schnitte cum ii spune Laura Sava careia ii multumesc pentru aceasta minunata reteta si care ii place mult baietelului meu.
Pentru blat avem nevoie de :
- 4 oua
- 120 gr. zahar
- 100 gr. faina
- 15 gr. cacao
Crema de lapte:
- 200 ml frisca lichida
- 175 gr. lapte condensat (se poate cumpara sau facut in casa)
- 100 ml lapte
- 6 gr. gelatina (eu am pus 10 gr, ptr. ca atat avea pliculetul cumparat)
- 2 linguri miere de albine
- esenta de vanilie (optional; eu nu am mai pus)
Cum se face:
Separam albusurile de galbenusuri, primele se bat spuma tare, se adauga zaharul
apoi galbenusurile unul cate unul
iar la final faina amestecata cu cacaoa.
Crema este o minunatie a gustului. Se prepara astfel: Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece.
Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte. peste gelatina inmuiata se pune 50 ml lapte caldut si se topeste pe baie de abur
apoi se amesteca cu laptele condensat
si se adauga si mierea de albine si esenta de vanilie (pentru cine doreste un gust mai intens)
Frisca se mixeaza bine iar apoi o amestecam cu compozitia de lapte.
Dam la rece pentru aprox. o jumatate de ora pentru a se intari si apoi punem crema intre cele 2 foi
cine doreste poate sa o orneze pe deasupra cu putina crema pastrata si ciocolata (mai jos sunt poze de cand am facut-o pentru a treia oara si atunci am ornat-o cu ciocolata topita)
dar parca tot "originalul" e mai bun, adica fara a fi ornata.
Revin cu reteta de lapte condensat cat de curand!
va doresc pofta buna