Reteta am vazut-o la Teo’s Kitchen si m-am gandit ca i-ar place baietelului meu niste biscuitei frumosi si gustosi.
Avem nevoie de :
- 100 gr. zahar pudra
- 200 gr. faina
- esenta de vanilie, rom
- 150 gr. Unt la temperatura camerei
- 1 ou mare intreg
- 1 lingura cu varf de cacao
- 1 lingura lapte fierbinte
Cum se pregatesc : Se freaca untul spuma cu lapte fierbinte.
Separat intr-un vas mic batem oul impreuna cu zaharul pudra
apoi turnam amestecul peste spuma de unt si inglobam faina.
Impartim coca in 2 parti egale : in una amestecam esenta de vanilie, in cealalta esenta de rom si cacaoa.
Cele 2 compozitii se intind pe cate o bucata de folie alimentara adica vom avea 2 foi de dimensiuni egale una alba si una neagra, pe care le suprapunem si apoi le rulam cu grija impreuna cu folia.
Se dau la rece cel putin o jumatate de ora pentru a se intari aluatul. Apoi se taie rondele de 1 cm grosime.
Asezam rondelele obtinute in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc potrivit aprox. 10-15 minute. Cand se aseaza in tava sa se pastreze 1 cm distanta sau mai mult deoarece cresc la copt.
Sunt nemaipomeniti pentru pachetel la servici, la copii la scoala dar si de sarbatori.