Timp preparare:10 minute
Timp de gatit:30 minute
Durata totala:40 minute
Portii: 4
Tocanita de ciuperci face parte din traditia culinara a posturilor. Gatiti o tocanita simpla, aromata si usoara din punct de vedere caloric.
Ingrediente:
Instructiuni:- 1kg de ciuperci proaspete
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 5 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 3 rosii oparite
- sare
- piper
- 1 legatura de patrunjel verde
- vin rosu sec -100 ml
- o jumatate de lingurita de cimbru uscat
Spalam ciupercile si le curatam de primul strat de pielita. Le rupem coditele si le taiem marunt, iar palarioarele le taiem cat mai subtire. Ceapa si ardeiul le tocam in cubulete mici. Usturoiul il curatam si il zdrobim. Le rumenim in ulei si le stingem cu vin. Adaugam ciupercile, rosiile oparite si decojite, sarea si piperul. Turnam apa cat sa acopere ciupercile si acoperim vasul. Le lasam la foc mic 25 minute. La final adaugam patrunjelul verde tocat. Tocanita de ciuperci se serveste cu mamaliga.