Timp preparare:15 minute
Timp de gatit:30 minute
Durata totala:45 minute
Portii: 4
Lintea, desi era numita mancarea saracului, este o buna sursa de fibre, fier, potasiu si proteine.
Ingrediente:
Instructiuni:- 1 morcov; 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 2 cepe potrivite
- 2 rosii potrivite
- 1 dovlecel mic
- 1 lingura ulei
- 4 cani de apa
- 1 cana de linte
- un catel de usturoi(optional)
- cimbru(optional)
- 1 lingura de chimen
- sare
Curatam legumele si la taiem cubulete. Le punem intr-o tigaie cu uleiul si putina apa si punem capacul (mai mult inabusite decat prajite). Cine doreste le poate praji. La sfarsit se adauga chimenul. In timp ce se inabusa legumele se pun la fiert cele 4 cani de apa cu putina sare. Adaugam legumele cand apa clocoteste si tot acolo punem lintea spalata. Supa este gata cand lintea este fiarta. Dupa ce am stins focul taiem marunt usturoiul si il punem si pe el in oala. Cine doreste poate mixa totul si iese o supa cremoasa.