Timp preparare:10 minute
Timp de gatit:15 minute
Durata totala:25 minute
Portii: 4
Ingrediente:
Instructiuni:- 4 banane mari
- 100g faina de grau
- 1 lingura amidon
- 1 lingura zahar
- 1 lingura nuca de cocos rasa
- 1/2 lingurita scortisoara
- coaja de la o lamaie
- 1 strop esenta rom
- ulei de floarea soarelui
- un praf de sare
- apa minerala
- 130 ml apa
- 50g zahar brun
Amestecam faina cu amidonul, zaharul, scortisoara, nuca de cocos, esenta de rom si praful de sare. Turnam apoi apa minerala, putin cate putin, pana obtinem un aluat, asemanator cu cel al clatitelor. Adaugam coaja de lamaie si il lasam sa odihneasca vreme de 10 minute. Decojim bananele si le taiem felii groase. Dam fiecare felie de banana prin aluat. Le prajim pe fiecare parte in ulei incins si le scoatem pe o hartie de bucatarie, ca sa absoarba surplusul de ulei. Intr-un vas pregatim un sos din 50g zahar brun si 130ml apa. Amestecam bine zaharul si apa si le lasam sa fiarba 6 minute, pana obtinem un sirop inchis la culoare si dens. Il adaugam fierbinte peste banane.