ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Placinta de mere in aluat pufos





Ingrediente:

Ingredientele necesare:
1 kg de mere
2 cani de faina
1 cana de zahar
1 cana de lapte
1 pahar de ulei
3 oua
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilinat
coaja si zeama de la o lamaie
scortisoara
 
 
 
 
 
 
Preparare:

In primul rand, am curatat merele de coaja si le-am dat prin razatoarea mare. Foarte important este ca dupa ce le-ati curatat de coaja si pe masura ce le radeti sa stoarceti peste ele zeama de lamaie, pentru a evita oxidarea. Dupa ce au fost gata le-am pus la calit intr-o cratita mai mare, alaturi de 2 linguri de zahar si o lingura de scortisoara. Am tinut merele pe foc aproximativ 15 minute, timp in care am mestecat des pentru a nu se lipi. Dupa ce au fost gata le-am lasat sa se raceasca.
Intre timp am facut si compozitia. Intr-un vas am pus o cana de lapte, o cana de zahar si le-am amestecat bine cu mixerul. Dupa aceea am adaugat cele 3 oua, paharul cu ulei si am amestecat bine. Am adaugat si plicul de zahar vanilinat, pe cel de praf de copt si coaja rasa de la o lamaie. Am inceput sa adaug faina in ploaie, ca sa nu se faca cocoloase. M-am oprit din pus faina in momentul in care aluatul a capatat consistenta unei smantani mai groase (pentru ca aluatul sa iasa pufos compozitia nu trebuie sa fie tare).

Am asezat in tava hartie de copt, dupa care am turnat aproximativ 3-4 din aluatul obtinut. Peste acesta am pus merele racite, dupa care deasupra am turnat restul de aluat, intinzandu-l uniform pentru a acoperi merele.

Am pus placinta la cuptor la foc mediu timp de aproximativ 25 de minute. Este gata cand se rumeneste.

Dupa ce am scos placinta din cuptor, am invaluit-o intr-o ploaie de zahar pudra.