ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Zacusca cu vinete si ciuperci

 

 

 

Zacusca cu vinete si ciuperci

 

 

 

 

 

Ingrediente

15 vinete mari, 30 buc. de gogosari, 1 kg. ceapa, 1 litru ulei, 1 kg ciuperci proaspete, 3 kg. rosii, piper, sare dupa gust.

Preparare

Pentru o zacuscu gustoasa vinetele si ardeiul pot fi coapte. Reteta prezentata este realizata din vinete si ardei copt.
  1.  Se coc vinetele , ardeiul se curata , se toaca ca pentru salata.
  2.  Ceapa si cipercile se spala, se trec prin masina de tocat. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors.
  3. Sucul obtinut se pune la fiert pana se ingroasa ca o smantana.
  4. Intr-un vas mare se caleste in tot uleiul ceapa, si cand aceasta a devenit aurie, se adauga ciuperciile , vinetele si gogosarii, apoi se adauga sucul de rosii legat.
  5. Se lasa sa fiarba la foc mic pana ce uleiul se ridica deasupra.
  6. La sfarsit se adauga sare , piper dupa gust. Se pune zacusca in borcane fierbinti, se capseaza si se sterilizeaza in Baine Marie timp de 30 minute.
  7.  Se pastreaza in camara , la rece.

Servire

Se serveste rece, alaturi de muraturi