ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Dulceata de trandafiri

 

Dulceata de trandafiri

 

 

 

 

Ingrediente:

350 gr petale de trandafiri parfumate (pentru dulceata), 500 gr zahar, 25 ml zeama de lamaie, 250 ml apa.

Mod de preparare

  1. Petalele de la fiecare trandafir se prind deodata , apoi li se taie partea alba .
  2. Petalele se freaca intr-un caston cu 15 gr zahar si cu zeama de lamaie pana isi lasa zeama si se aduna ca o turta.
  3. Zeama de lamaie are roul de a intari petalele fragile si de a mentine culoarea.
  4. Zaharul se pune la fiert cu apa, se amesteca pe foc pana cand se topeste.
  5. Cand siropul da in clocot se adauga petalele impreuna cu zeama lasata.
  6. Dulceata se fierbe,  pana se leaga. Va avea culoare rosiatica , iar petalele vor pluti in sirop.
  7. Daca se fierbe prea mult , zaharul se caramelizeaza si culoarea devine galbuie.
  8. Este o dulceata aromata si fina.
Pofta Buna!