Dulceata de trandafiri
Ingrediente:
350 gr petale de trandafiri parfumate (pentru dulceata), 500 gr zahar, 25 ml zeama de lamaie, 250 ml apa.
Mod de preparare
- Petalele de la fiecare trandafir se prind deodata , apoi li se taie partea alba .
- Petalele se freaca intr-un caston cu 15 gr zahar si cu zeama de lamaie pana isi lasa zeama si se aduna ca o turta.
- Zeama de lamaie are roul de a intari petalele fragile si de a mentine culoarea.
- Zaharul se pune la fiert cu apa, se amesteca pe foc pana cand se topeste.
- Cand siropul da in clocot se adauga petalele impreuna cu zeama lasata.
- Dulceata se fierbe, pana se leaga. Va avea culoare rosiatica , iar petalele vor pluti in sirop.
- Daca se fierbe prea mult , zaharul se caramelizeaza si culoarea devine galbuie.
- Este o dulceata aromata si fina.
Pofta Buna!