Zacusca cu vinete si ciuperci
Ingrediente
15 vinete mari, 30 buc. de gogosari, 1 kg. ceapa, 1 litru ulei, 1 kg ciuperci proaspete, 3 kg. rosii, piper, sare dupa gust.
Preparare
Pentru o zacuscu gustoasa vinetele si ardeiul pot fi coapte. Reteta prezentata este realizata din vinete si ardei copt.
- Se coc vinetele , ardeiul se curata , se toaca ca pentru salata.
- Ceapa si cipercile se spala, se trec prin masina de tocat. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors.
- Sucul obtinut se pune la fiert pana se ingroasa ca o smantana.
- Intr-un vas mare se caleste in tot uleiul ceapa, si cand aceasta a devenit aurie, se adauga ciuperciile , vinetele si gogosarii, apoi se adauga sucul de rosii legat.
- Se lasa sa fiarba la foc mic pana ce uleiul se ridica deasupra.
- La sfarsit se adauga sare , piper dupa gust. Se pune zacusca in borcane fierbinti, se capseaza si se sterilizeaza in Baine Marie timp de 30 minute.
- Se pastreaza in camara , la rece.