Sarmalute ca la bunica
Iti trebuie:
- 300 g orez
- 500 g carne tocata amestec
- 4 cepe
- 2 morcovi
- 1 litru suc rosii
- 1 lingura condiment de legume
- piper
- sare
- 3 oua
- 2 linguri faina
- 100 ml ulei.

- Ceapa o cureti si o toci marunt, morcovul il cureti si il dai pe razatoare.
- Pui ceapa si morcovul sa se caleasca in ulei incins, la care adaugi putina apa.
- Pui orezul spalat si lasat putin la inmuiat, apoi adaugi restul de ingrediente si putin suc de rosii.
- Lasi compozitia sa se raceasca si o amesteci cu carnea tocata, ouale si condimentele.
- Faci sarmalele in frunza de varza murata la soare, le asezi intr-o oala, adaugi sucul de rosii, apoi le dai la fiert.
- Sunt foarte bune servite cu smantana.
- Pofta buna!