Mancarica romaneasca de fasole
Iti trebuie:
- 400 g fasole boabe
- 400 g carnati
- 2 linguri ulei
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 2 cepe
- 1 crenguta busuioc
- 4 rosii
- 2 foi dafin
- sare
- piper.
- Alegi fasolea, o speli bine si o pui la inmuiat in apa rece cu o seara inainte.
- A doua zi, pui fasolea la fiert in apa si o strecori din nou, dupa cateva clocote, apoi inlocuiesti apa cu alta clocotita.
- Separat, intr-o cratita, inabusi la foc mic carnatii taiati felii, zarzavaturile curatate si taiate felii, la care adaugi 250 ml apa, foile de dafin, sare si piper dupa gust.
- Cand legumele s-au inmuiat, adaugi fasolea, rosiile curatate de pielite si taiate marunt, busuiocul si lasi sa fiarba la foc potrivit 10 minute.
- Torni deasupra cele 2 linguri de ulei si pui cratita la cuptor la foc mic pentru 15-20 de minute.
- Pofta buna!