Coltunasi moldovenesti

Iti trebuie:
- 500 g faina
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou
- 1 cana cu apa calduta.
- 400 g branza putin sarata
- 2 oua
- zahar ( dupa preferinte )
- 50 g unt
- 1 ceasca smantana
- branza rasa.
- Faci un aluat elastic si omogen din faina, ou, sare si apacalduta.
- Lasi aluatul in repaus, invelit in folie alimentara.
- Pregatesti umplutura, amestecand branza cu ouale.
- Intinzi foaia si decupezi patrate sau cercuri.
- Imparti umplutura si pliezi, presand bine pe margini.
- Fierbi coltunasii in apa clocotita, unde pui un praf de sare.
- Sunt gata cand se ridica la suprafata.
- Ii servesti fierbinti, cu unt topit, branza rasa si smantana, ii poti face si cu branza dulce si atunci poti pune deasupra coltunasilor o lingurita de dulceata.
- Pofta buna!