Ciorba haiduceasca
Reteta de Ciorba haiduceasca este pentru 4-6 portii, are un timp de preparare de 40 de minute si timp de fierbere de 80 de minute.
Ingrediente necesare pentru a prepara ciorba haiduceasca
- 300 g fasole alba uscata
- 300 g fasole verde pastai
- 200 g mazare
- 2 morcovi
- 2 ardei
- 2-3 cartofi
- 2 cepe mari
- o varza mica
- o telina radacina si frunze
- sare
- piper negru macinat
- 3-4 linguri ulei
- 500 g rosii
- 1-2 frunze leustean
- 400 ml bors
- 2 lingurite zeama de lamaie
Cum se prepara ciorba haiduceasca
1. Se alege si se spala fasolea uscata si se lasa sa se inmoaie in apa. Fasolea verde si mazarea se aleg si se pun sa fiarba separat.2. Dupa ce au fiert, se scot in sita si se lasa sa se scurga. Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu li se schimbe culoarea. Fasolea uscata se pune sa fiarba in cateva ape, pana se elimina toxinele.
3. Restul legumelor se curata, se spala, se taie cubulete si se calesc in putin ulei. Se adauga fasolea uscata fiarta, mazarea si fasolea verde. Se pun intr-o oala la fiert, in apa calduta, la foc mediu.
4. Separat, se spala si se oparesc rosiile apoi se decojesc. Se paseaza cu blenderul. Dupa ce au fiert legumele, se toarna sucul de rosii si borsul fiert in prealabil, se condimenteaza cu sare si piper. Ciorba se serveste ornata cu leustean.