Pui haiducesc
Pui haiducesc - Daca asteptati musafiri si sunteti lipsiti de inspiratie, puteti prepara aceasta reteta delicioasa de pui. Puiul haiducesc se serveste pe un platou decorat cu frunze de salata verde peste care se toarna sosul amestecat cu rosiile, apoi se presara cu verdeata.
Timp de preparare :
() mediu
Numar portii :
12 persoane
Ingrediente:
piper Ce trebuie sa cumpar?
Preparare:
Puii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza intr-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-15 minute se adauga vinul. In timpul frigerii se stropesc cu sosul format;Rosiile spalate se curata de pielite si seminte, se taie foarte marunt si se pun la fiert cca 10 minute;
Cind puii sint
bine patrunsi se scot, se desoseaza (se scot oasele) si se portioneaza;
Sosul format se amesteca cu smantana, se potriveste de sare si piper si se mai fierbe cca 10 minute.
Pe un platou decorat cu frunze de salata verde se asaza carnea, se toarna deasupra sosul amestecat cu rosiile, apoi se presara cu verdeata.