ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Shaorma de Pui


Shaorma de Pui







 Weekend-ul acesta am gatit ceva delicios.  Shaorma de casa… Necesita ceva mai mult timp de pregatire, dar efortul depus va este rasplatit in momentul in care o savurati.






Reteta Shaorma

Ingrediente pentru 4 shaorme generoase:
    shaorma de pui
  • 800 grame piept de pui sau pulpe dezosate
  • 2 borcanele iaurt Danone Cremosso
  • un borcanel smantana Danone
  • o capatana de usturoi
  • condiment pentru pui – Kamis
  • 1 lamaie
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 4 lipii mari
  • cartofi
  • varza
  • morcov
  • castraveti murati
  • ceapa
  • rosii
  • ardei iuti murati
  • 1 ou
  • maioneza
  • ketchup (sos de rosii)

Primul pas pentru a face aceasta reteta este pregatirea carnii; aceasta se spala bine si se pune la marinat intr-un amestec format din: un borcanel de iaurt Danone Cremoss0 (sau orice alt iaurt mai gras), 4-5 catei de usturoi pisati, uleiul de masline, zeama de la jumate de lamaie si condimentul pentru pui de la Kamis. Puiul se lasa la marinat cel putin 4-6 ore. Carnea o sa se fragezeasca si o sa aiba o aroma aparte.
Intre timp, eu am pregatim sosul de usturoi si maioneza, astfel:
Sosul de usturoi: pisam foarte fin restul de usturoi cu sare mare; facem mujdeiul cu putin ulei si la final adaugam jumate de borcanel de iaurt si jumate de borcanel de smantana.

Maioneza o preparam dintr-un galbenus de ou fiert si unul crud, cu ulei. Dupa ce adaugam cca 50-100 mll ulei, putem adauga restul de smanatana si iaurt, omogenizand usor.
Puteti inlocui aceste sosuri preparate in casa cu unele din comert.
Cand carnea a stat suficient timp la marinat, curatam si taiem legumele. Ceapa o taiem pestisori, rosiile feliute subtiti…

…morcovii ii taiam julien…

…varza o taiem fasii subtiri si o fracam cu putina sare…

Carnea de pui marinata, o curatam usor de sos  si o pregatim pe gratarul bine incins.

Intre timp, prajim cartofii taiati pai.

Din cauza condimentului de la Kamis, carnea prajita pe gratar are o culoare rosiatica.

Ama Fashion Taiem carnea fasii subtiri; urmeaza ultima parte: asezatul ingredientelor in lipie.

Pentru a putea impaturi shaorma ca la carte, trebuie sa asezam ingredientele pe centrul lipiei avand grija sa lasam partea de jos libera (4-6 cm), astfel incat aceasta sa se poata plia peste ingrediente la final.
Incalzim lipia putin, dupa care o ungem cu ketchup pe toata suprafata. Incepem prin a aseza cartofii, dupa care urmeaza un strat de varza, un strat de rosii si tot asa pana terminam toate ingredientele. Printre legume punem si feliute de ardei iuti murati, si terminam cu bucatile de carne peste care adaugam sos de usturoi si maioneza.
Impaturim shaorma incepand cu partea de jos, pe care o aducem peste ingredinte si partile laterale le impreunam in fata.