ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Salata de Cartofi cu Ciolan a la Oktoberfest


 Salata de Cartofi cu Ciolan a la Oktoberfest






Reteta aceasta e nelipsita la sarbatoarea berii care se desfasoara in fiecare an la München. Si ar trebui sa fie nelipsita si de pe mesele voastre in urmatoarea perioada, sa aduceti un pic din sarbatoarea berii in familia voastra, sa sarbatoriti de la distanta. Oricum, dorinta iubitorilor de bere este sa ajunga la sarbatoarea berii, sa simta live atmosfera si sa vada cu ochii lor raurile de bere care curg, curg de dimineata pana seara. Raurile de bere curg cel mai bine alaturi de aceasta salata gustoasa si un ciolan afumat…




Ama Fashion


Reteta Salata de Cartofi cu Ciolan a la Oktoberfest
Salata de Cartofi cu Ciolan a la Oktoberfest
Ingrediente:
  • un ciolan de porc sau de vitel
  • 1,2-1,5 kg cartofi
  • 8 castraveti murati
  • 4-5 cepe (eu am folosit 3 cepe rosii si doua albe)
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 400 g iaurt gras
  • patrunjel
  • sare, piper

Chiar daca eu am folosit in reteta un ciolan afumat, e bine de stiut ca reteta aceasta se poate pregati si cu ciolan proaspat. Pentru cei care doresc sa recurga la aceasta metoda, metoda de preparare a ciolanului este urmatoarea: se spala ciolanul bine si se pune la fiert sa dea un clocot, pentru a se inmuia soricul de pe piciorul porcului. Cand acesta a dat un clocot se da drumul la aragaz, se pune pe gratarul aragazului si se lasa  timp de o ora jumate sa se rumeneasca, timp in care noi pregatim salata de cartofi dupa procedeul de mai jos.
Daca folositi un ciolan afumat, pasii sunt ceva mai simpli si avem mai putin de asteptat.
Incepem prin a spala cartofii si a ii pune la fiert in coaja. Punem un ou la fiert; din el urmeaza sa pregatim maioneza. Cand cartofii sunt gata fierti si raciti, ne ocupam de ciolan, astfel incat acesta sa fie gata cand terminam salata.
Il crestam in forma de grilaj, astfel incat atunci cand o sa fie gata, de la caldura sa capete un aspect frumos. Il punem pe un gratar si il bagam in cuptorul dinainte incins la 180 de grade, pana terminam salata. Din cand in cand il mai ungem cu ulei sau bere. Nu uitam ca in tava in care grasimea o sa se scurga sa punem putina apa pentru ca aceasta sa nu se arda.

Cartofii, care intre timp s-au racit de tot, ii curatam si ii taiem cubulete. La fel procedam si cu ceapa si castravetii. Pregatim maioneza dintr-un galbenus de ou fiert, un galbenus de ou crud si 100 ml ulei.
Pentru ca ceapa sa isi mai piarda din iuteala, o oparim cu o cana  de apa si putin otet.
Cand avem toate ingredientele pregatite, putem incepe asamblarea salatei.
Un strat de cartofi condimentati cu sare si piper…

… un strat de ceapa…

…un strat de castraveti murati taiati cubulete…

…si o luam de la capat cu un rand de cartofi pe care ii condimentam, unul de ceapa, castraveti murati si tot asa pana terminam ingredientele. La final, punem o mana de patrunjel proaspat tocat.

Maioneza, pregatita cu putin timp inainte, o amestecam cu iaurtul si compozitia astfel rezultata o punem peste salata de mai sus.

Amestecam cu spor, pentru al tarii viitor grija pentru a nu rupe cartofii, avand grija sa incorporam tot sosul de iaurt cu maioneza.
Intre timp, scoatem si ciolanul din cuptor care arata intr-un mare fel…

Asezam ciolanul langa o portie de salata si o halba generoasa de bere.
Pofta buna!