Salata de Boeuf
Romanii fac salata de boeuf mai ales de Craciun si de Paste, si printre aceste sarbatori daca au cumva vreo zi de nastere inte timp. Dar noua ne place mult de tot, drept pentru care ajunge pe mesele noastre mai des. Nu foarte, pentru ca e destul de “grea” din cauza maionezei, dar suficient incat sa ne domolim poftele.
Reteta Salata de Boeuf
Ingrediente:
- 2 piepti de pui
- 1,5 kg cartofi
- 600 g morcov
- 300 g telina
- 600 g castraveti murati
- 200 g mazare
- 2 oua fierte, 1 ou crud
- ulei
- zeama de lamaie
- mustar, sare, piper
Dupa ce legumele si pieptul de pui sunt fierte si racite, ne apucam de taiat cubulete, cubulete, cubulete. Dupa ce am terminat legumele de taiat, le punem intr-un vas incapator, impreuna cu mazarea si ne apucam de pregatit maioneza.
Din 2 galbenusuri fierte si racite, un galbenus de ou crud la temperatura camerei, 1-2 linguri de mustar, zeama de lamaie la nevoie si ulei pregatim maioneza care o sa lege ingredientele noastre intre ele. Adaugam maioneza peste legumele taiate, condimentam cu sare si piper si gata. Daca dorim sa ornam salata, pastram cateva linguri de maioneza.
Pofta buna!