ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Salata de Boeuf


Salata de Boeuf









Romanii fac salata de boeuf mai ales de Craciun si de Paste, si printre aceste sarbatori daca au cumva vreo zi de nastere inte timp. Dar noua ne place mult de tot, drept pentru care ajunge pe mesele noastre mai des. Nu foarte, pentru ca e destul de “grea” din cauza maionezei, dar suficient incat sa ne domolim poftele.


CafeForm Plus





Reteta Salata de Boeuf

Ingrediente:
  • 2 piepti de pui
  • 1,5 kg cartofi
  • 600 g morcov
  • 300 g telina
  • 600 g castraveti murati
  • 200 g mazare
  • 2 oua fierte, 1 ou crud
  • ulei
  • zeama de lamaie
  • mustar, sare, piper
Asa cum stie toata lumea, primul pas este spalatul si curatatul legumelor, dupa care, in vase separate le punem la fiert. Doar cartofii ii punem la fiert in coaja. La fel procedam si cu pieptul de pui; il spalam bine si la fiert cu el. Trebuie sa avem grija cu legumele, sa nu le fierbem prea tare pentru ca riscam sa se zdrobeasca cand le amestecam si salata noastra nu o sa mai aiba un aspect frumos.
Dupa ce legumele si pieptul de pui sunt fierte si racite, ne apucam de taiat cubulete, cubulete, cubulete. Dupa ce am terminat legumele de taiat, le punem intr-un vas incapator, impreuna cu mazarea si ne apucam de pregatit maioneza.

Din 2 galbenusuri fierte si racite, un galbenus de ou crud la temperatura camerei, 1-2 linguri de mustar, zeama de lamaie la nevoie si ulei pregatim maioneza care o sa lege ingredientele noastre intre ele. Adaugam maioneza peste legumele taiate, condimentam cu sare si piper si gata. Daca dorim sa ornam salata, pastram cateva linguri de maioneza.

Pofta buna!