ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Rulada cu Ciocolata… cu muuuuulta ciocolata











O reteta ciocolatoasa. Raiul pe pamant pentru cei care iubesc ciocolata in valuri, valuri, valuri…
Un blat pufos…
O crema delicioasa de ciocolata usor amaruie si caramel…
Cacao si ciocolata rasa peste.







Reteta Rulada cu Ciocolata… cu muuuuulta ciocolata

Ingrediente:
Reteta Rulada cu Ciocolata... cu muuuuulta ciocolataIngrediente blat rulada:
  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 100 g faina
  • 3 linguri de cacao de cea mai buna calitate
  • 1 lingura cu varf amidon alimentar
Ingrediente crema de ciocolata:
  • 120 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g unt
  • 50 g ciocolata cu un continut cat mai mare de cacao
  • 2 plicuri zahar vanilar bourbon

Blatul trebuie copt in cuptorul incins la 200 grade, asa ca il aprindem inainte de a ne apuca de pregatit prajitura.
Separam albusurile de galbenusuri, si pe cele din urma le batem spuma cu mixerul impreuna cu 5 linguri de apa, jumate  din cantitatea de zahar si zaharul vanilat.
Albusurile le batem separat spuma cu restul de zahar. Peste albusurile batute spuma adaugam galbenusurile batute, faina amestecata cu amidonul si cele 3 linguri de cacao si omogenizam compozitia  amestecand usor pentru ca albusurile sa nu se lase.

Compozitia o punem intr-o tava cu dimensiunile de 25*35 cm tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cumptorul incins la temperatura de 200 grade pentru 10 minute (atentie, nu mai mult pentru ca se arde!!!) dupa care scoatem si lasam sa se raceasca. E posibil ca atunci cand o sa scoateti tava de la cuptor blatul sa fie umflat pe mijloc; nu va speriati se lasa in urmatoarele 30-40 de secunde dupa ce este scos din cuptor.
Cand blatul poate fi manevrat, in aproximativ 5 minute, luam un prosop curat, il stropim cu apa si presaram zahar pe el. Punem Blatul cu fata in jos, ungem hartia de pe fundul acestuia cu apa dupa care o desprindem. Rulam blatul cu tot cu prosop si il lasam sa se raceasca.
Pentru crema, batem 200 ml frisca pana aceasta se intareste.
Punem un ibric cu apa pe aragaz si in acesta un castron in care punem cicoolata la topit.

In timp ce ciocolata se topeste pe bain marin, caramelizam zaharul. Peste, adaugam cele doua linguri de miere, amestecam, adaugam si untul, amestecam…

… si la final adaugam si 50 ml frisca lichida.
Amestecul astfel obtinut il adaugam in ploaie peste frisca batuta si amestecam continuu. Dupa, adaugam ciocolata topita  si continuam sa amestecam pana omogenizam tot amestecul.

Adaugam crema peste blatul racit, avand grija sa o distribuim uniform si sa lasam 1,5 cm fara crema pe fiecare latura a blatului.

Rulam blatul si gata. Prajitura trebuie sa stea la rece 2-3 ore inainte sa poata fi taiata si mancata.

Inainte de a o servi, o pudram cu cacao, zahar pudra si presaram peste ciocolata rasa.
Carespot
Pofta buna!