ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Reteta Negresa



Reteta Negresa








Astazi o sa va prezint o prajitura, de fapt e singura prajitura pregatita in luna martie: negresa. Dar ca de fiecare data, a iesit atat de buna incat la putin peste o saptamana am refacut-o pentru ziua unei colege.






Vola.ro

Reteta Negresa
Negresa

Ingrediente:
  • 3 oua
  • o cana de lapte
  • o cana si jumate de zahar
  • un pachet de unt
  • un plic 50 g cacao
  • o cana de faina
  • un plic de praf de copt
  • un praf de sare

Intr-o oala punem laptele, zaharul si untul taiat bucati si amestecam usor pana untul se topeste; intre timp punem si cacao si amestecam pentru a nu ramane cocoloase da cacao. Lasam amestecul la flacara mica, amestecand usor pana acesta da un clocot dupa care oprim si lasam la racit.

Cand compozitia rezultata mai sus este rece (daca vrem sa grabim procesul, punem oala intr-un vas mai mare cu apa rece si castigam timp astfel) separam ouale si batem albusul spuma cu un praf de sare.
Punem compozitia rece intr-un vas incapator…

adaugam galbenusurile si amestecam cu mixerul;

Adaugam praful de copt in faina si totul peste amestecul obtinut mai inainte

..si amestecam. Adaugam albusul si cu ajutorul unui tel, amestecam usor de jos in sus pana incorporam tot albusul in compozitie.
Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins la 170 grade, pentru 35 de minte. Lasam la racit, taiem si pudram cu zahar pudra.