ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Reteta Bomboane Raffaello



Reteta Bomboane Raffaello







De departe, Raffaello sunt cele mai bune bomboane din toate timpurile. Indiferent ca sunt facute in casa sau cumparate. Nici nu stiu ce imi place mai mult la cele cumparate: crema fina din interior sau invelisul crocant? Dar stiu sigur ca la cele facute in casa imi place gustul bogat de unt combinat cu cel de lapte praf. Si sunt bune tare, as face toata ziua aceste bomboane minunate daca nu ar fi adevarate bombe calorice.









Reteta Bomboane Raffaello

Vola.ro
Ingrediente:
    Reteta Bomboane Raffaello
  • 600 grame lapt praf
  • 240 grame zahar fin
  • 160 grame nuca de cocos pentru compozitie
  • 100-160 grame nuca de cocos pentru exterior
  • 280-300 grame unt cu 85% grasime
  • 100-130  mililitri lapte de cocos sau smantana
  • optional, migdale sau alune de padure pentru pus in mijloc

Din ingredientele mai sus mentionate ies multe bomboane, ca noi am tot mancat vreo 3-4 zile doar bomboane ) ; sa tot fie vreo 60-70, poate mai multe. Dar, pe cat de frumoase sunt pe atat de simplu se fac. Cel mai complicat lucruru la ele este sa le dam forma perfect rotunda; dar merita fara indoiala pentru ca arata miunat pe o masa festiva alaturi de o negresa.
Amestecam intr-un vas laptele praf, zaharul, nuca si la final adaugam untul care a stat la temperatura camerei. Daca avem robot de bucatarie il folosim cu incredere; daca nu, ne ajutam de maini pentru a framanta amestecul de ingrediente; pentru bomboane cu adevarat delicioase folositi unt dulce de cea mai buna calitate.

La final, adaugam lapte de cocos, in jur de 100-130 mililitri, pentru a da consistenta dorita aluatului; daca simtiti ca se modeleaza greu sau e prea tare, mai adaugati lapte de cocos pana obtineti consistenta dorita. Dimpotriva, daca e prea moale mai adaugati nuca de cocos si lapte praf.  Cand am obtinut compozitia perfecta, ne apucam de modelat bilute pe care la final le dam prin nuca de cocos. Daca simtitm ca bomboanle sunt prea uscate si nu se prinde nuca de cocos de ele, din cand in cand ne dam cu putina apa pe maini.

Pofta buna!