ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Piept de curcan marinat la gratar



Piept de curcan marinat la gratar






Pieptul de curcan marinat este un preparat potrivit pentru iesirea la iarba verde . Un piept de curcan este potrivit pentru o masa de 5- 6 persoane. Se prepara repede si este foarte suculent.
 

Ingrediente pentru pieptul de curcan marinat
 

  • 1 piept de curcan dezosat
  • 50 grame sare
  • 50 grame zahar
  • 20 grame ghimbir
  • 20 grame piper
  • 10 grame scortisoara
  • 4 catei de usturoi.

Pentru sos:
  • 30 grame miere
  • 20 grame mustar de Dijon
  • 1 ardei iute uscat
  • 20 ml otet balsamic.
 

Cum se prepara pieptul de curcan marinat
 

Intr-o cratita amesteca sarea, zaharul, piperul, scortisoara si ghimbirul cu 200 ml apa. Lasa pe foc pana sa in clocot. Da focul mai mic si mai adauga 3 cani de apa rece.

Aseaza pieptul de curcan intr-un recipient. Adauga peste el usturoiul zbrobit si sosul preparat mai devreme. Acopera si da carnea la frigider peste noapte.

Incinge gratarul. Intr-un bol amesteca mierea cu ardeiul iute sfaramat, mustarul si otetul. Scoate pieptul de curcan din sosul marinat. Aseaza pieptul pe gratar, timp de 25 - 30 de minute. Intoarce pieptul doar o singura data.

Unge din cand in cand pieptul de curcan cu sosul din miere si mustar . Cand este gata, ia pieptul de pe gratar si acopera-l cu o folie de plastic. Lasa-l sa se raceasca 10 minute inainte de a servi.