ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Pasca cu Ciocolata










Cand eram mic, fiecare Paste avea ceva in comun, indiferent de locul in care mergeam: ouale rosii, salata de beof si pasca. De cand sunt in Bucuresti, pasca mi-a lipsit cel mai mult pentru ca sa fac oua rosii nu e atat de greu )) iar la salata ma pricep. Dar o pasca? Credeam ca e imposibil; asta pana ieri cand am facut prima mea pasca cu ciocolata. Rezultatul insa a fost peste asteptarile mele;mi-as dori sa o gustati si voi sa nu credeti ca ma laud degeaba. Sunt mandra de mine







Reteta Pasca cu Ciocolata
Ingrediente:
Ingrediente blat de pasca:
    Reteta Pasca cu Ciocolata
  • 500-550 g faina
  • 220 ml lapte
  • 125 g zahar
  • un plic de drojdie uscata
  • 2 oua (din care folosim la aluat doar galbenusurile)
  • zahar vanilat si esenta de vanilie
  • 100 g margarina
  • un praf de sare
  • un ou pentru uns pasca si margarina pentru tava
Ingrediente umplutura de ciocolata:
  • 300 g crema de ciocolata (Finetti, Nutella, etc)
  • 2 linguri de cacao
  • 100 g nuca macinata si 40 g alune de padure macinate
  • 1 ou + albusurile care raman de la ouale pentru blat
  • esenta de vanilie
  • 200 g smantana grasa
  • 1-2 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de amidon

La treaba
Intr-un castronel punem zaharul, galbenusurile, sarea si zaharul vanilat si amestecam bine.
Intr-unul mai mare, punem 500 g faina si in mijloc amestecul de galbenusuri si zaharul de mai sus

Peste adaugam drojdia, laptele caldut si esenta de vanilie. Framanatam cu mana si la final adaugam margarina topita si o incorporam…

…daca simtim aluatul prea moale, adaugam si restul de faina, dar nu mai mult de 40-50 grame. Asta e momentul in care eu renunt la framantatul cu mana si, la fel ca la reteta de cozonac-cu-crema-de-nuci-si-rahat, apelez la masina de paine, programul de framantat si crescut: 30 de minute de framantat si alte 60 de crescut la cald.
Daca nu aveti masina de paine, framnatati, rupeti aluatul, framantati iar si iar cca 15-20 de minute. Si la final, cand o sa creasca pentru 60 de minute, o sa simtiti ca tot framantatul nu e degeaba; aluatul e foarte moale si elastic, numai bun pentru o pasca delicioasa.
Dupa 45 de minute, ne apucam de umplutura de ciocolata. Separam galbenusul de albus si impreuna cu cele doua galbenusuri de la aluat le batem bezea si le punem la rece.
Separat, amestecam alunele si nucile macinate cu cele 2 linguri de cacao, galbenusul, crema de ciocolata, amidonul, esenta de vanilie si smantana.

Peste, asaugam albusurile batute bezea si amestecam de jos in sus pana sunt incorporate total.

Am ajuns la momentul zero, si anume asezatul in tava; inainte de asta incingem cuptorul la 220 grade.
Luam doua treimi de aluat, si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie rotunda pe care o asezam in tava unsa cu margarina din belsug;

Lasam marginile sa cada pe lateral si adaugam umplutura.

Din aluatul ramas, intindem o foaie pe care o punem peste crema.  Asta e momentul in care cu ajutorul unui cutit taiem surplusul de aluat de pe margine, doar ceea ce se revarsa; aducem marginile peste.

Din bucatile de aluat pe care le-am indepartat intindem 3 fasii lungi pe care le impletim si le asezam in forma de cerc peste imbinarile aluatului. Daca nu va ajunge sa impletiti aluatul in 3 puteti sa faceti o impletitura in 2. Ungem cu ou batut si bagam la cuptor la 220 grade pentru 10 minute;

Dupa, dam focul la 170 grade pentru inca 35 de minute. Inainte cu 15 minute de final, optional, scoatem tava si ungem din nou cu ou batut si presaram pe deasupra cativa fulgi de migdale sau alune de padure. Scoatem tava din cuptor doar dupa ce s-a racit complet.
Pofta buna!