ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Pangasius cu vinete si sos de iaurt


Pangasius cu vinete si sos de iaurt












Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
300 grame pangasius
500 grame vinete
10 catei usturoi
400 ml iaurt
2 galbenusuri
sare
piper


Mod de preparare:
Fileul de pangasius se taie bucatele, se sareaza, se pipereaza si se lasa o jumatate de ora la frigider.
Vanata se curata, se taie feliute subtiri, se sareaza si se lasa o jumatate de ora sa-si lase sucul.
Fileul se prajeste in putin ulei 1 minut-2 pe fiecare parte, dupa care se scoate pe un servetel sa absoarba uleiul.
Vinetele se prajesc pe o parte si pe alta punand
o lingura de ulei in tigaie de fiecare data (absorb foarte mult ulei, ideal este sa fie prajite pe gratar).
Intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu unsa cu margarina sau unt asezam un strat de vinete, un strat de pangasius, 3-4 catei de usturoi pisati, un alt strat de vinete. Acoperim cu o alta folie de aluminiu si dam la cuptor cam 20 de minute.
Dupa 20 de minute se scoate folia de aluminiu de deasupra si se mai lasa 10 minute.
Intre timp se freaca 2 galbenusuri cu o lingura de apa si cu sare, se amesteca cu 200 ml de iaurt si 3-4 catei usturoi. Se adauga partunjel tocat dupa gust.
Compozitia se toarna peste vinete dupa ce au stat la cuptor 10 minute descoperite.
Se da iar la cuptor inca 15-20 de minute.
Se serveste cald cu mujdei cu iaurt (catei de usturoi ramasi se freaca cu sare si o lingura de ulei si se amesteca cu 200 ml de iaurt).