ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Pangasius cu ciuperci si stafide




Pangasius cu ciuperci si stafide











Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
300 grame file pangasius (1 bucata file)
250 grame ciuperci
200 grame smantana
4 linguri de stafide inmuiate in vin alb
1 ceapa mica
3 catei usturoi
1 faie de dafin
Sare si piper
Faina.


Mod de preparare:
Fileu de pangasius se taie in bucatele mai mici (4-5). Se sareaza si se pipereaza si dupa ce sta un sfert de ora la frigider se da fiecare bucatica prin faina.
Cat timp pestele sta la frigider, curatam cepa si usturoiul. Se dau apoi pe razatoarea mica si se amesteca.
Ciupercile se taie bucatele.
Bucatile de pangasius date prin faina se prajesc in cat mai putin ulei. Cand incep sa se rumeneasca se adauga printre ele amestecul de ceapa si usturoi. Se adauga si ciupercile taiate si se amesteca continuu, continuaind sa intoarcem bucatile de peste de pe o parte pe alta. Mare grija sa nu se rupa. Punem si foaia de dafin.
Cand ciupercile s-au inmuiat se adauga 200 de grame de smantana si 4 linguri de stafide inmuiate in vin alb.
Se condimenteaza dupa gust si e lasa la foc mic. Se continua amestecarea sosului si rotirea bucatilor de peste.
Se ia de pe foc dupa 10 minute cand aromele sunt deja imbinate si se serveste. Merge foarte bine simplu, dar si cu orez fiert langa.