ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Ostropel de Pui

 Ostropel de Pui






De cand ma stiu, mi-au placut mancarurile cu sos. Sos rosu, sos alb, sos sa fie… Si printre acestea se numara piftelutele in sos de rosii dar si ostropelul de pui. In seara asta m-am oprit asupra deliciosului ostropel de pui cu sos de rosii proaspete alaturi de o mamaliguta aburinda.








Reteta Ostropel de Pui
ostropel de pui cu mamaliguta
Ingrediente:
    CafeForm Plus
  • 4 pulpe de pui
  • 4-5 rosii mari
  • 2 linguri de faina
  • ulei de masline sau de floarea soarelui
  • o cana de apa
  • o cescuta de vin
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • o capatana de usturoi
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • malai pentru mamaliga

Incepem prin a spala carnea (puteti folosi si copanele, pulpe superioare, pulpe dezosate sau aripioare de pui). Daca folositi pulpe, va recomand sa le taiati in doua pentru a se praji mai repede si pentru a fi mai usor de manevrat in tigaie. Punem 2-3 linguri de ulei in tigaie, si cand acesta s-a incins punem bucatile de carne la prajit. Condimentam cu sare, piper si boia dulce sau picanta, dupa plac. In plus, boiaua de ardei ii da o culoare mai intensa. Eu nu am mai avut boia, asa ca am sarit peste acest pas.

Cand carnea s-a rumenit bine pe o parte, o intoarcem.

Dupa ce s-a prajit bine pe ambele parti, adaugam vinul si jumate de cana de apa si lasam la fiert pana scade lichidul de tot.

In timp ce carnea fierbe in vin, dam rosiile prin razatoare. Daca va place ca sosul sa fie mai grosier, puteti sa le tocati. Din capatana de usturoi, facem un mujdei nu foarte fin.

Cand lichidul a scazut, scoatem carnea intr-un alt vas si in tigaie punem rosiile date prin razatoare si usturoiul. Le amestecam dupa care adaugam 2 foi de dafin si busuioc. In functie de cum va place sosul, puneti o jumatate de cana de apa (sau mai mult, daca rosiile nu sunt foarte zemoase) si 1-2 linguri de faina pentru a iesi un sos mai inchegat.

Cand fierbe sosul, adaugam carnea si mai lasam la fiert circa 15-20 de minute la foc mic.

Intre timp, facem mamaliguta. Cand ostropelul e gata il asezam pe farfurie si il ornam cu patrujel proaspat.

Pofta buna la Ostropel de pui!
… asta e ce a mai ramas pentru urmatoarea masa!