ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Papanasi

 Papanasi





Mmmmm, un dulce dupa care inghiti in sec de fiecare data la restaurant atunci cand chelnerul trece pe langa tine cu desertul comandat la masa alaturata. Cu atat mai mult, daca au forma clasica de cerculet cu biluta in varf, se scalda in smantana proaspata si dulceata.





CafeForm Plus




Reteta Papanasi
papanasi cu smantana si dulceata de  zmeura
Ingrediente pentru 5 papanasi mari:
  • 500 grame branza proaspata de vaci
  • 2 oua
  • 120 grame zahar
  • 250-300 grame faina
  • o fiola esenta de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • smantana si dulceata pentru servit

Incepem prin a pune intr-un vas destul de adanc, urmatoarele ingrediente: branza de vaci, cele 2 oua, zaharul, un praf de sare, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Le amestecam bine, dupa care adaugam faina, treptat. Amestecam. Personal, am avut nevoie de 270 grame faina; acest lucru depinde de cat de scursa este branza sau cat de mari sunt ouale. Consistenta aluatului la final trebuie sa fie bine inchegata, sa nu curga, sa nu se desfaca in vas. Daca incercam sa modelam un papanas si acesta nu se desface atunci consistenta este perfecta. Daca mai aveti nevoie de faina, mai adaugati 20-30 grame.
Punem un vas cu peretii foarte grosi pe argaz (de preferat un ceaun), in care adaugam ulei pe care il lasam la incins. Muuuult ulei, deoarece papanasii trebuie sa “fiarba” in ulei. Intre timp modelam primul papanas, dupa urmatorul procedeu: facem o bila, in mijlocul careia bagam un deget si facem cerculete usoare incercand sa marim gaura; varful papanasului este o bila mai mica din aluat. Cand uleiul e incins, punem papanasul cu grija in ulei. Daca avem un vas mai mare, punem 2-3 papanasi la prajit in acelasi timp.
Ii prajim la foc mic. Cand papanasii capata o usoara nuanta maronie, ii intoarcem pe partea cealalata cu grija pentru a nu ii rupe. Ii mai lasam cateva minute, pentru a se praji uniform, dupa care ii scoatem pe un servetel astfel incat surplusul de ulei sa fie indepartat.
Dupa ce prajim toti papanasii, ii ornam cu smantana si dulceata. Se servesc calzi.
Pofta buna la papanasi cu smantana si dulceata!