ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

File de pangasius picant la gratar


File de pangasius picant la gratar










Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
750-800 g file de pangasius
3 linguri ulei de masline
1 lingurita condimente pentru peste
1 lingurita miere de albine
1/2 lingurita boia iute
1/2 lingurita cimbru uscat
1 lingura otet balsamic
1 lingurita usturoi granulat
1 lamaie
cateva fire de patrunjel
1 lingurita ketchup
sare, piper


Mod de preparare:
Se condimenteaza fileurile de peste cu o marinata preparata din toate condimentele si zeama de la o jumatate de lamaie. Lasati-le sa stea la marinat cel putin 15 minute. Ideal este sa le lasati cateva ore inainte de a le prepara. Taiati fileurile in bucati.
Puneti fiecare bucata de fileu pe cate o bucata de folie alimentara de aluminiu care sa depaseasca cu cativa cm pestele. Indoiti folia in sus, de jur imprejur ca sa nu scurga sucurile din peste. Lasati sa stea pe gratar, la foc mic, 10 minute. Dati apoi focul mai mare si mai lasati sa se rumeneasca inca 5-8 minute, dupa preferinta.
Asezati bucatile de peste frumos rumenite pe un platou, apoi indepartati cu grija folia in asa fel incat toate sucurile din peste sa se scurga in platou. Stropiti totul cu zeama de la o jumatate de lamaie si garnisiti cu feliute subtiri de lamaie, fire de patrunjel verde, feliute de usturoi. Se serveste ca atare sau cu cartofi natur, sos de usturoi, mujdei, saramura, mamaliguta, etc.
Este usor de preparat si mai ales gustos. Pofta buna