ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur


File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur









Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 bucati de file de pangasius
2 oua
pesmet
sare, boia, piper
condiment pentru peste
o lamaie
6 cartofi
sare, frunze de patrunjel
3 linguri de unt
maghiran
pentru sos (sos dupa reteta tzatziki):
200 ml smantana
marar
o lingurita rasa de zahar
2 catei de usturoi
1-2 linguri ulei de masline
o jumatate de lingurita rasa de piper, sare
putin helas (sau suc de lamaie)


Mod de preparare:
Pestele pane:
Se portioneaza file-ul de pangasius (sau ce peste se doreste). Se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, boia si se stropeste cu sos de lamaie. Se lasa cca. 10 min sa se marineze. Intre timp se bat cele 2 oua spuma, se adauga putina sare si putin condiment pentru peste. Se ia cate o bucata de file, se da prin pesmet si prin ou si se pune la prajit in ulei incins.

Garnitura de cartofi natur:
Se curata cartofii si se taie in patru, apoi se pun la fiert cu apa, sare si patrunjel verde. Cand sunt fierti, se scurg de apa, se amesteca cu 3 linguri de unt, piper si maghiran. Se acopera si se lasa la cald.

Sosul:
Se zdrobeste usturoiul, se pune piperul, o lingura de helas, zaharul si se freaca cu 1-2 linguri de ulei. Se adauga smantana, se amesteca bine puna ce se face o spuma. Se pune mararul tocat si se lasa cca 15 min sa se patrunda aromele.


Pofta buna!