ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Sarmale in foi de varza dulce (Moldova)





Sarmale in foi de varza dulce (Moldova)




 








Pentru 10 portii: 500 g carne de vita, 400 g carne de porc, 100 g orez, 250 g ceapa, 4 kg varza, 50 ml otet, 150 ml uEei, 1 kg rosii, 100 ml vin, 100 g pastă de tomate, 300 g costita afumata, sare, cimbru, piper, dupa gust. 






Preparare: carnea se spala, se zvinta, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, jumatate se taie felii mari, iar restul marunt. Varza se curata de frunzele extericare si cotoare, se spala, apoi se opareste in apa cu otet si sare. Rosiile se curata, se spala, si se taie felii. Costita se spală cu apa calda. Ceapa taiata felii se inabusa in ulei cu putina apa, se raceste, dupa care se trece prin masina de tocat odata cu carnea. fn compozitia rezultata, se adauga orezul, oparit si scurs, odata cu piperul macinat si sare. Compozitia de carne pentru sarmale se portioneaza de marirnea unei nuci mijlocii si se asaza pe fiecare foaie de varza, care se ruleaza, introducind capetele in interior. In vas se pune mai intii un strat de varza taiata marunt, iar pe margine, pina aproape de mijloc, se asaza sarmalele in straturi suprapuse, lasind la mijlocul vasului loc pentru varza tocata si costita (bucaji mari). Din uleiul ramas, pasta de tomate, ceapa si apa se formeaza un sos care se adauga peste sarmale, impreuna cu piper boabe, cimbru sj rosiile taiate felii. Se fierb cca 2 ore. Se scoate costita, se dezoseaza si se portioneaza in feli-oare subtiri. Se servesc pe platou sau in farfurie cite 3-4 bucati la portie, cu costija 51 mamaliga.