ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Ardei umpluti cu carne (Moldova)


Ardei umpluti cu carne (Moldova)







 




Pentru 10 porţii: 2 kg ardei gras, 500 g carne de porc. 500 g carne de vit£, 200 g orez, 1 ou, 100 ml ulei, 1 leg. verdeaţă, 250 g ceapă, 250 g rosii, 250 ml supa, 50 ml vin, 200 g smînîna, 200 ml sue de rosii, 500 g sos tomat, 100 g pasta de tomate, sare, piper, dupa gust.


 
Preparare: ardeii se curata de cotoare si se-minte, se spala si se cresteaza la virf. Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati, ceapa se curata, se spala, se taie felii, se inabusa in ulei, apoi se raceste. Carnea si verdeata, curatata, spalata si zvintata si ceapa, se tree prin masina de tocat. Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge si se opareste apoi se raceste si se adauga in compozitie, odata cu ouale batute spuma, sare si piper pisat. Se amesteca componentele pina cînd se formeaza o pasta omogena cu care se umpju ardeii. Rosiile se spala, si se taie sub forma de capace pentru a se pune la capetele ardeilor umpluti. Ardeii umpluti se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor 10-15 minute. In timpul inabusirii se adauga supa, sucul de rosii, sosul tomat pregatit dupa reteta nr. 15, pasta de tomate diluata in apa, continuindu-se fierberea cca. 30 - 40 minute. Spre sfirsitul fierberii (ina-busite), se stropeste vinul pe toata suprafaţa si se potriveste gustul sosului format. Se serveste portia de ardei (doi ardei la portie) cu sos si smintina deasupra.