ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Mici (Mititei Moldovenesti)

  •  
     

    Mici (Mititei Moldovenesti)

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    1 kg carne de vită de la ceafă,
  • usturoi,
  • ardei iute, 1
  • pahar zeamă de oase,
  • 1 linguriţă bicarbonat,
  • piper,
  • sare,
  • cimbru.
Preparare: Pentru prepararea micilor se foloseşte carnea de vită de la ceafă, iar dacă se poate se mai adaugă prapur sau seu de vită (100 g la 1 kg de carne). Carnea se curăţă de pieliţe şi se dă prin maşina de tocat, folosind sita rară. Se adaugă sare, piper măcinat, ardei iute, toate după gust, iar la urmă bicarbonat. Se frământă cu mâna, după care se lasă să stea în frigider 8-24 ore. După ce se scoate din frigider, se trece din nou prin maşina de tocat, de data asta folosind sita cu găuri mici. Se frământă din nou adăugând zeama de oase, cimbrul şi mujdeiul e usturoi strecurat. Pentru formarea micilor, carnea de mici se trece prin maşina de tocat fără cuţit şi sită, ataşând însă pâlnia e făcut cârnaţi. Când carnea de mici iese prin această pâlnie circa 8 cm lungime care se aşează pe un fund de lemn sau pe platou. Micii se frig pe grătar încins şi uns cu seu să nu se prindă de el, iar în timpul frigerii se întorc mereu ca să se frigă repede şi să se rumenească puţin. Se servesc cu muştar sau cu ardei verde, după preferinţă.