Insalata de mare
Ingrediente - Insalata de mare
400g cartofi 1 polipo marime medie 5-6 calamari 5-6 creveti rosii cherry patrunjel tocat marunt 1 catel usturoi ulei de masline 1 -2 lamai masline fara sambure capereMod de preparare - Insalata de mare
Polipo congelat se pune in apa rece la fiert,timp de 1,30 dupa care se lasa la racit in apa in care a fiert;Calamarii taiati felii subtiri ii fierbem impreuna cu crevetii 5-6 minute in apa fiarta si sarata;
Cartofii se fierb cu coaja in apa sarata,se racesc se curata de coaja dupa care ii taiem felii rondele;
rosiile le taiem in 4 si le lasam intr-un scurgator sa lase apa;
Dupa racire taiem polipo bucati mici,adaugam calamarii,crevetii condimentam totul cu sare,piper,patrunjel tocat fin,coaja de lamaie taiata julien,zeama de la o lamaie,maslinele,caperele,si catelul de usturoi tocat fin;
Amestecam totul,iar pe un platou asezam feliile dde cartofi taiati,in mijloc asezam compozitia de mai sus,ornam cu felii de lamaie!
Pofta buna!
