ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

dulceata de pere cu smochine si whiskey



dulceata de pere cu smochine si whiskey









Este momentul sa incerci ceva nou: Dulceata de pere. Suna extrem de banal, dar daca adaugi smochine si putin whiskey, vei descoperi un gust total necunoscut, dar incomparabil. Incearca o reteta de dulceata de pere cu smochine si whiskey, pentru a savura un deliciu pe paine.






Ingrediente:
1 kg pere
500 gr de smochine
20 gr de ghimbir
750 gr de zahar
250 ml de whiskey
Este o reteta foarte usoara care nu necesita niciun mai putina fierbere decat dulceturile obisnuite. Pare ciudat dar chiar functioneaza. Daca ti-am starnit curiozitatea sa trecem la treaba.

Perele se spala foarte bine, se curate de coaja si cotor si se taie in cuburi. Este foarte important ca perele sa fie tari, deoarece sunt niste fructe care se inmoaie extrem de repede. Smochinele trebuie sa fie foarte coapte.

Spala-le bine, inlatura coaja si apoi taie-le in bucati.  Pune toate fructele si zaharul intr-o oala dupa care acopera oala cu un capac. Lasa fructele si zaharul in oala acoperita pentru 5-6 ore. Zaharul va face fructele sa isi lase suc. Dupa ce a trecut acest timp, amesteca foarte bine fructele si zaharul de preferat cu un blender, pentru a obtine o pasta fina, apoi pune oala pe foc si  fierbe dulceata nu mai mult de trei minute. Acum este momentul sa adaugi whiskey-ul, dupa care oala revine pe foc pentru inca un minut. Ai grija sa amesteci constant in dulceata, pentru ca whiskey-ul sa se incorporeze foarte bine in fructe.
Un secret este ca, dupa ce ai facut dulceata, ai pus-o in borcane si s-a racit, sa pui capacele la borcane si sa nu le deschizi pentru aproximativ doua saptamani. In acest timp, dulceata va lua un gust aparte, de care nu te vai mai satura. Iata cum o reteta aparent banala de dulceata de pere, poate deveni o delicatesa. Nu trebuie sa petreci ore intregi in bucatarie pentru a prepara ceva spectaculos, ci trebuie sa ai doar reteta potrivita. Astfel, vei putea savura speciala dulceata de pere cu smochine si whiskey.