ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

dulceata de mere ca la mama acasa

dulceata de mere ca la mama acasa











Chiar daca am trecut de iarna, un borcan de dulceata este binevenit intotdeauna in bucataria unei doamne. De ce sa dai banii pe dulceturile din comert, cand poti sa te bucuri de cele facute chiar de tine acasa? Va propunem o reteta de dulceata de mere, care sigur nu va da gres.

O dulceata de mere eonomica

Ingredientele:

Pentru dulceata de mere aveti nevoie de:

- 1 kg zahar
- 1 kg de mere cantarite dupa ce au fost curatate
- sucul a 2-3 lamai (acesta va impiedica zaharisirea)


 

Cum se prepara dulceata de mere?

Merele sunt fructe tari si nu foarte zemoase. De aceea nu trebuie decat sa le cureti de seminte si codite. Le tai in bucati ce vor avea marimea pe care o doresti. Iei o cratita smaltuita si asezi un strat de mere, apoi unul de zahar. Continui aceasta procedura pana cand vei termina si fructele si zaharul.  Cand ai incheiat aceasta operatiune, lasi cratita deoparte timp de 2-3 ore, pana se dizolva zaharul, dupa care se pune pe aragaz la foc mare, pentru a se lega siropul.
Nu se adauga apa deloc. Se pune si lamaia taiata felii. In ceea ce priveste lamaia ai doua optiuni. Fie o cureti de coaja, fie o adaugi cu totul. Astfel vei avea o dulceata de mere mai amaruie. Dupa gustul fiecaruia.
Cum iti vei da seama ca siropul este gata? Iti impartasim cateva secrete.

Ia  o lingura si inmoai-o in sirop. Daca atunci cand ridici lingura vor pica trei picaturi una dupa alta, inseamna ca siropul este gata. Daca tot nu esti sigur, uita-te atent la fructe. Cand va veni momentul sa iei cratita de pe foc, vei observa ca bucatile de mere plutesc in tot siropul, pana la fund. Ele nu sunt ridicate la suprafata. Este foarte important sa nu tii siropul prea mult pe foc deoarece zaharul se va carameliza.
Dupa ce ai luat cratita de pe foc, trebuie sa strangi spuma care s-a adunat deasupra.  Nu fa acest lucru in timp ce dulceata de mere fierbe, deoarece spuma se va aduna in continuu. Este de ajuns daca o vei inlatura la sfarsit. Cratita in care ai fiert dulceata de mere se acopera cu un servet udat cu apa dar foarte bine stors. Astfel se evita formarea cristalelor de zahar la suprafata.
Lasa dulceata de mere la racit, dupa care o poti turna in borcane.
Astfel, vei avea propria dulceata de mere si nu vei mai fi nevoita sa verifici termenul de valabilitate asa cum faceai de fiecare data cand cumparai un borcan de dulceata din comert. Astfel, daca o depozitezi intr-un loc racoros, vei avea mereu la indemana o dulceata de mere cu adevarat buna.