Calamari umpluti la cuptor
Ingrediente - Calamari umpluti la cuptor
3-4 calamari (ai mei erau micuti)
1/2 de catel de usturoi
putin suc de rosii (1 lingura)
1 lingura de pesmet
sare,piper,patrunjel
3-4 cartofi
oregano
Mod de preparare - Calamari umpluti la cuptor
Aprindeti cuptorul la 180°. Spalati calamarii si curatatii bine, taiati tentaculele si taiatile marunt. Intr-o tigaie puneti la calit usturoiul taiat fin ,apoi adaugati tentaculele taiate si amestecati putin apoi adaugati sucul de rosii, mai lasati un pic si puneti sarea,piperul,patrunjelul si pesmetul. Dati deoparte si cu amestecul obtinut umpleti calamarii si ii inchideti cu o scobitoare. Curatati si taiati cartofii, apoi ii puneti intr-o tava unsa cu putin ulei, sarati si piperati apoi puneti calamarii si presarati oregano. Se dau la cuptor pana ce cartofii sunt gata.
Pofta buna.
Timp de preparare: sub 60 minute minute