PLACINTE CU VARZA
Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
Vreau sa precizez ca aceasta reteta e preluata de la o persoana draga mie, Menuca pe care am avut fericita ocazie sa o cunosc la Alba-Iulia la, o intalnire cu forumistele de pe Gustos.
Pt aluat: 1 kg faina de grau, 2 cubulete de drojdiuta proaspata, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei, apa calduta pt framantat
Pt umplutura: 1,5 kg de varza proaspata, care sa caleste putin in ulei, se condimenteaza cu piper, sau ardei iute. Vara, eu pun si cate o rosie bine coapta, peste varza. Atentie, pe aluat punem varza calita care s-a racit deja.
Mod de preparare:
Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar si apa cat cuprinde, se lasa un pic mai moale, cand este aproape terminat se pune uleiul si se mai framanta pana la incorporarea lui. Eu framant cu robotul, folosesc dispozitivele pt aluat. Se lasa aluatul la dospit. Dupa dospire, pe o planseta bine unsa cu ulei, se iau bucati de aluat (cam 100 g sa aiba o bucata)care se intind rotund (nu prea sunt rotunde ale mele) si pe jumatate se aseaza varza calita, apoi pliem placinta pe jumatate si o coacem in tigaie cu putin ulei, la foc mic pe ambele parti.