ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

scoici cu pui si legume





 ingrediente



-1 piept de pui/pulpe dezosate
-1 ceapa
-1 ardei rosu
-6 ciuperci
-3 catei usturoi
-300 g paste scoici
-300 g rosii decojite
-sare
-Piper
-Patrunjel
-chili




mod de preparare



Intr-o cratita se pune apa cu sare,iar cand da intr-un clocot se pun pastele si se fierb 10-15 minute,apoi se pun intr-o strecuratoare si se trec printr-un jet de apa rece.
Pieptul de pui se taie cubulete,se condimenteaza si se punein 2 lingui ulei de masline.
Se “caleste” 5 minute pana se albeste,apoi se scoate pe o farfurie.
Ceapa si ardeiul se toaca marunt,ciupercile curatate si stropite cu zeama de lamaie se taie felii. Legumele se calesc in cateva linguri ulei de masline, apoi se adauga rosiile pasate,pieptul de pui si 200 ml apa.
Se fierbe sosul pentru 15 minute pana scade zeama si ramane un sos gros. Se condimenteaza dupa gust si se asezoneaza cu patrunjel verde.
Pastele se pun intr-un vas si se toarna peste ele sosul; se amesteca usr astfel incat sosul sa imbrace scoicile.



 
va doresc pofta buna