ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Pastrama oaie Elena



Pastrama Oaie Elena









Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
carne oaie, pulpa de la oaie intre 15-20kg are carnea buna si nu pielite
Pt. bait: cimbru, piper, sare,boia iute vin rosu apa


Mod de preparare:
Se felieaza carnea, scotand eventualele pielite, iar cele care nu se pot se taie crestand din loc in loc, pt. a putea fi mancate usor. Intr-un vas se amesteca 1 la 1 cantitate vin cu apa (daca aveti vin puteti pune numai vin )si condimentele in ce cantitati doriti, puneti carnea in vas, carnea trebuie sa fie acoperita de bait. Daca este cald bagati vasul la frigider neaparat acoperit pt. ca vinul da miros in frigider si amestecati o data pe zi carnea in vas timp de 4,5 zile.

Inainte de a le pregati pe gratar lasati la scurs carnea 3, 4 ore. Pe timp de iarna eu o atarn in balcon in drptul geamului sa o ia si vantul. Daca dorit se poate prepara si la tigaie cu putina apa, aici carnea nu trebuie scursa pt ca se va face in suc propriu doar adaugand din cand in cand apa pana se fragezeste carnea. Acest sos este excelent. Pofta buna!

Tips: carnea pusa in bait si scursa poate fi pastrata si la congelator si un an de zile. Eu folosesc numai vin natural la felierea carnii, nu las prea multa grasime pe ea.