Pastrama de pui
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 1 lingura sare
- 1 lingura zahar
- 1 frunza de dafin
- 300 ml apa
- cateva boabe de ienibahar
- cateva boabe de piper negru
- 1 lingura miere
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita sos de soia
- 1 lingurita boia de ardei
- 1/2 lingurita piper negru macinat
Mod de preparare reteta Pastrama de pui
De cand am vazut aceasta reteta la Lena am fost convinsa ca o voi face curand si ca va placea familiei. E foarte buna, poate fi servita si calda, ca fel principal alaturi de garnitura favorita, dar si rece, ca aperitiv la o masa festiva. Singurul incovenient descurajat pentru unii ar fi timpul indelungat de macerare, dar rezultatul e fabulos.Carnea se va marina in 2 etape.
Pentru prima etapa punem intr-un bol cu capac zaharul, sarea, boabele de ienibahar, piper si foaia de dafin. Turnam deasupra apa (atat cat sa acopere carnea foarte bine) amestecam putin sa se dizolve sarea si zaharul, adaugam carnea si punem capacul. Dam la frigider pentru 24 de ore.
Dupa 24 de ore carnea se scoate din marinada, se clateste bine, apoi se pune pe prosoape de hartie si se usuca foarte bine. Vom pregati apoi cealalta marinada. Amestecam sosul de soia, uleiul, boiaua de ardei, piperul si mierea de albine. Cu acest sos ungem bine carnea pe toate partile, punem din nou in bolul cu capac si dam din nou la frigider pentru 24 de ore ( se poate si mai putin, dar minim 5 ore trebuie sa stea in acest sos).
Fiecare bucata de carne se leaga foarte bine cu ata, pe toata lungimea, dandu-i forma de sul. Punem intr-o tava o bucata de folie de aluminiu, carnea deasupra si se da carnea la cuptor pentru cca 1 ora. Primele 20 de minute am tinut carnea invelita in folie sa se inabuse, apoi am lasat-o sa se rumenesca. Din cand in cand se stropesc rulourile cu zeama ce-o lasa carnea.
Se lasa sa se racoreasca putin, se taie ata cu o foarfeca si se portioneaza dupa dorinta.