Dragii mei, nu pot sa va spun decat ca acest tort este cel mai delicios tort de Craciun din toate timpurile!!!
Aromat, usor, frumos ornat cu stelute si braduti din martipan, si “nins” cu fulgi de nuca de cocos…cu alte cuvinte: desavarsit!!! Va va cuceri, fara indoiala, crema de piersici si mascarpone
Aromat, usor, frumos ornat cu stelute si braduti din martipan, si “nins” cu fulgi de nuca de cocos…cu alte cuvinte: desavarsit!!! Va va cuceri, fara indoiala, crema de piersici si mascarpone
Ingrediente pentru cca. 12 felii:
ingrediente
Blat:
- 1 blat inalt de pandispan (diam. 22 cm-maxim 24 cm)
- 2 linguri gem de caise
- 2 linguri gem de capsuni
Crema:
- 10 g. gelatina
- 250 g. branza de vaci
- 250 g. mascarpone
- 100 g. zahar
- 200 g. piureu de piersici
- 200 ml. smantana dulce pentru frisca
- 200 g. piersici taiate
Decor:
- 20 g. zahar pudra
- 200 ml. smantana dulce pentru frisca
- 100 g. fulgi de cocos
- cacao
- samburi de la 1/2 rodie
- stele decorative de martipan
Mod de preparare:
Se taie blatul pe 3 niveluri (al meu a fost cumparat, deci gata feliat )
Se amesteca mascarpone cu branza de vaci, zahar si piureu de piersici:
…si bucatelele de piersici:
ingrediente
Blat:
- 1 blat inalt de pandispan (diam. 22 cm-maxim 24 cm)
- 2 linguri gem de caise
- 2 linguri gem de capsuni
Crema:
- 10 g. gelatina
- 250 g. branza de vaci
- 250 g. mascarpone
- 100 g. zahar
- 200 g. piureu de piersici
- 200 ml. smantana dulce pentru frisca
- 200 g. piersici taiate
Decor:
- 20 g. zahar pudra
- 200 ml. smantana dulce pentru frisca
- 100 g. fulgi de cocos
- cacao
- samburi de la 1/2 rodie
- stele decorative de martipan
Mod de preparare:
Se taie blatul pe 3 niveluri (al meu a fost cumparat, deci gata feliat )
Se amesteca mascarpone cu branza de vaci, zahar si piureu de piersici:
Se dizolva gelatina si se inglobeaza in fir subtire. Se da la frigider.
Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza in crema 200 ml. frisca batuta:
Asamblare tort:
Se aseaza blatul de jos pe platou si se unge cu gem de caise:
Se aseaza pe blatul inferior 1/2 din crema:
Se acopera cu blatul al doilea, uns cu gem de capsuni:Se aseaza deasupra restul de crema:
…si se suprapune blatul superior:
Blaturile se insiropeaza (eu, cu sirop din zahar ars)
Se da la rece minim 4 ore…dar e mai bine sa-l lasati la frigider o noapte intreaga
Decor:
Se bate restul de frisca impreuna cu zahar pudra. Se acopera tortul.
Se presara deasupra fulgi de cocos si cacao. Se presara samburii de rodie si se aseaza deasupra tortului stele decorative de zahar sau martipan.
Eu am vrut ca tortul nostru sa fie in ton cu Craciunul asa ca l-am imbracat tot in martipan:
Se presara deasupra fulgi de cocos si cacao. Se presara samburii de rodie si se aseaza deasupra tortului stele decorative de zahar sau martipan.
Eu am vrut ca tortul nostru sa fie in ton cu Craciunul asa ca l-am imbracat tot in martipan:
…si am facut cative braduti
…cum l-am ornat puteti vedea in continuare
Asa arata gata… ninsva doresc pofta buna