ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

"Prajitura cu nuci si portocale"

 

 

 


Este duminica si nu ma pot abtine sa nu gatesc ceva bun. Pentru ca astazi va fi o zi mai scurta decat de obicei (ma culc devreme, ca sa pot sa ma uit la Golden Globes la 3 dimineata:))), am ales o reteta rapida (frantuzeasca), dar delicioasa, cu ce aveam prin casa. Adica multe nuci si portocale... Iata reteta!



Prajitura cu nuci si portocale

Ingrediente:

Blat: 6 oua, 200 g zahar brun (se poate folosi si alb), 250 g nuci macinate nu foarte marunt, coaja rasa de portocale (de la min 2), suc proaspat stors de la o portocala.

Sirop: coaja rasa de la 2 portocale, 250 ml suc de portocale (proaspat stors), rom, miere (optional - eu nu am folosit ca nu prea imi place:), 150 g zahar brun, 50-100 g nuci zdrobite. 

Mod de preparare:


- se separa ouale, iar galbenusurile se bat cu 100 g zahar pana se deschid la culoare (cateva minute cu mixerul), apoi se adauga nucile, coaja si sucul de portocale. 

- albusurile se bat cu putina sare si restul de 100 g de zahar, pana obtii o spuma tare si lucioasa.

- se incorporeaza treptat si cu atentie (amestecand de sus in jos) spuma in crema de oua. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de tort (detasabila), tapetata cu hartie de copt. Blatul trebuie sa stea 45-50 de minute in cuptorul incalzit dinainte, la foc mediu.

- cand este gata (daca nu iti dai seama, poti face testul cu scobitoarea), se scoate blatul din forma si se lasa la racit.

- se prepara siropul astfel: sucul de portocale, coaja rasa, zaharul, mierea si romul se pun intr-un vas la fiert, pana se leaga putin. Apoi se adauga nucile zdrobite si se amesteca bine. Siropul trebuie sa aiba consistenta mierii (sau putin mai subtire).

- Blatul se inteapa din loc in loc folosind o furculita si apoi se toarna siropul pe deasupra. 


Prajitura cu nuci si portocale se poate servi calda, imediat dupa ce ai turnat siropul, sau se lasa la frigider. Se poate adauga inghetata, crema de vanilie sau orice altceva iti place tie. Eu as decora fiecare bucata de prajitura cu felii de portocale si as servi-o alaturi de o cafea turceasca sau un ceai verde:)



va doresc pofta buna