Salata taraneasca calda (post)
Salata taraneasca calda
-4 cartofi rosii potriviti
-300 gr.fasole verde(proaspata/congelata/in borcan)
-1/2 lamaie
-ulei de masline
-praf de sare
-praf de chilli
-praf de piper
-marar uscat
Se fierb cartofii in coaja,la aburi.La fel si fasolea.
Daca nu aveti oala speciala de aburi,se pot fierbe normal,in apa cu sare.
Dupa fierbere,fasolea se trece printr-un jet de apa iar cartofii se decojesc chiar atunci fierbinti si se taie cuburi.
Se sareaza,pipereaza si se toarna pe deasupra lor uleiul cat sunt calzi ca sa absorba mai bine condimentele.
Se adauga si fasolea verde,taiata in bucati potrivite,se adauga si praful de chilli,mararul uscat si zeama de lamaie.
Aceasta este varianta simpla,cu numai 2 ingrediente insa se poate"complica" adaugandu-se ceapa,masline,ardei iuti murati,rosii sau peste.