ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Gogosi cu gem (post)

 






Timp preparare:10 minute
Timp de gatit:30 minute
Durata totala:40 minute
Portii: 4

Gogosile sunt un desert intotdeauna usor de facut, dar la fel de usor de mancat!
Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml suc de portocala proaspat stors
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 12 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • zahar vanilat pentru pudrat
  • ulei pentru prajit
  • gem pentru umplut
Instructiuni:
Pregatim mai intai maiaua intr-un castronel, amestecand 1 lingurita de zahar cu drojdia si 2 linguri de apa calduta. Dupa 10 minute cand a crescut maiaua o adaugam peste faina. Urmeaza apa calduta in care a fost topit zaharul, sucul de portocala si lamaie si uleiul. Framantam bine si lasam sa creasca 30 de minute. Intindem aluatul de grosime 2-3 mm pe o suprafata presarata cu faina. Cu un pahar taiem rotunduri. Pe jumatate punem o lingurita de gem, iar pe celelalte rotunduri le punem deasupra apasand marginile cu degetul sa se prinda bine. La prajim in ulei incins si le pudram cu zahar.