Salată de boeuf
• Număr de porţii: 2
• Timp de preparare: 50 min.
• Complexitate: scăzută.
Mod de preparare:
Spală carnea şi las-o la fiert până devine fragedă. Când este aproape gata, pune şi morcovii la fiert.
După ce se răcesc, scurge carnea şi morcovii şi taie-i cubuleţe. Scurge bine castraveţii muraţi şi taie-i mărunt. Pune toate legumele, inclusiv mazărea, într-un castron. Prepară maioneza astfel: pune gălbenuşul şi muştarul într-un bol, toarnă un vârf de cuţit de sare peste gălbenuş şi adaugă treptat uleiul, amestecând tot timpul energic cu o lingură de lemn sau cu mixerul. La final, adaugă puţină zeamă de lămâie, după gust.
Toarnă maioneza peste legume şi amestecă.
• Timp de preparare: 50 min.
• Complexitate: scăzută.
Mod de preparare:
Spală carnea şi las-o la fiert până devine fragedă. Când este aproape gata, pune şi morcovii la fiert.
După ce se răcesc, scurge carnea şi morcovii şi taie-i cubuleţe. Scurge bine castraveţii muraţi şi taie-i mărunt. Pune toate legumele, inclusiv mazărea, într-un castron. Prepară maioneza astfel: pune gălbenuşul şi muştarul într-un bol, toarnă un vârf de cuţit de sare peste gălbenuş şi adaugă treptat uleiul, amestecând tot timpul energic cu o lingură de lemn sau cu mixerul. La final, adaugă puţină zeamă de lămâie, după gust.
Toarnă maioneza peste legume şi amestecă.
Sugestie:
E de preferat să prepari maioneza în casă (din ou şi cât mai puţin ulei), întrucât cea din comerţ conţine carbohidraţi. Ca să fie mai uşoară, adaugă o lingură cu muştar şi una de iaurt.