Mere în pijama
• Număr de porţii: 2
• Timp de preparare: 30 min.
• Complexitate: scăzută.
Mod de preparare:
Curăţă merele de coajă, taie-le în jumătăţi, scobeşte-le la mijloc şi feliază-le (groase cam de 2 cm). Pune într-un castron tabletele de zaharină.
Separă ouăle, iar gălbenuşurile bate-le cu laptele şi grişul. Separat, bate albuşurile spumă şi încorporează-le cu mişcări de sus în jos în crema de lapte, griş şi gălbenuşuri.
Trece fiecare felie de măr prin amestecul de mai sus şi prăjeşte-le în uleiul încins. Când se răcoresc, pudrează-le cu scorţişoară/o tabletă zdrobită de zaharină şi serveşte imediat.
• Timp de preparare: 30 min.
• Complexitate: scăzută.
Mod de preparare:
Curăţă merele de coajă, taie-le în jumătăţi, scobeşte-le la mijloc şi feliază-le (groase cam de 2 cm). Pune într-un castron tabletele de zaharină.
Separă ouăle, iar gălbenuşurile bate-le cu laptele şi grişul. Separat, bate albuşurile spumă şi încorporează-le cu mişcări de sus în jos în crema de lapte, griş şi gălbenuşuri.
Trece fiecare felie de măr prin amestecul de mai sus şi prăjeşte-le în uleiul încins. Când se răcoresc, pudrează-le cu scorţişoară/o tabletă zdrobită de zaharină şi serveşte imediat.
Ştiai?
Scorţişoara intensifică efectul insulinei. Este de ajuns un gram de scorţişoară pe zi pentru a mări efectul insulinei pe care ţi-o injectezi sau pe care corpul tău o produce. Presărată pe alimente, inhibă dezvoltarea bacteriilor si, în mod implicit, alterarea acestora. Ea este condiment şi conservant natural. Aroma de scorţişoară stimulează memoria.