O reteta savuroasa de Raţă în stil franţuzesc din: piept de rata, ulei de masline, usturoi, bacon, fenicul, vin, ceapa verde, mazare, frunze de salata si cartofi natur.
Ingrediente:
- 1 kg piept de rata, taiat in 4
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi, taiati felii
- 6 felii de bacon afumat
- 1 bulb de fenicul, taiat felii
- 125 ml vin alb
- 6 cepe verzi, taiate rondele
- 500 g mazare din conserva
- 2 frunze de salata verde, fasii
- Cartofi natur pentru servit
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200 ° C. Pune pieptul de pui intr-o tava, cu pielea in jos, si coace la cuptor 5 min. Intoarce si da la copt inca un minut. Scurge grasimea si mai lasa la cuptor 8-12 min. Scoate, acopera cu folie de aluminiu, lasa 5 min, apoi taie carnea felii.
Incinge uleiul intr-o tigaie, caleste usturoiul, baconul si feniculul. Toarna vinul, lasa sa fiarba 3 min, pana scade. Adauga ceapa verde si mazarea, fierbe doua minute, pune salata si serveste cu pieptul de rata si cartofii natur.
Pofta buna!