Prajitura de Sarbatori cu mere
Ingrediente
Jumatate de margarina Rama 1 Ou 7 Linguri ulei 7 Linguri lapte 2 Linguri zahar 1 Plic praf de copt Un praf de sare Faina cat cuprinde UMPLUTURA: 2 Kg. mere O lingurita de scortisoara macinata Zahar dupa gust 3 linguri de stafideMod de preparare - Prajitura de Craciun cu mere
Spalam si curatam merele de coaja dupa care le radem pe razatoarea mare cu grija sa nu radem si cotoarele. Dupa ce le-am ras, le scurgem si le stoarcem cat de bine putem si le amestecam cu scortisoara, stafide si zahar dupa gust.Intr-un vas incapator punem toate ingredientele aluatului si le framantam bine pana ce obtinem un aluat omogen de consistenta moale. Impartim aluatul in 2 jumatati aproximativ egale. Ungem o tava de cuptor cu putina margarina si tapetam cu faina sau mai simplu, punem hartie de copt pe fundul tavii. Intindem o foaie din jumatate de aluat pe care o punem in tava avend grija sa se ridice putin pe peretii tavii de copt. Intindem uniform merele rase si peste ele intindem a doua jumatate de aluat. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam sa se coaca la foc mic pana ce capata o culoare placuta auriu-maronie.
Pentru efectul maxim, serviti-o la gura sobei in timp ce priviti prin geam la stratul gros de zapada :)
Timp de preparare: 45 minute minute
Complexitate: redusa