ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Negresa cu ciocolata amaruie

Negresa cu ciocolata amaruie
Timp de gătire
Complexitate Redusă
  • Ingrediente

    190g faina
    un varf de sare
    10 galbenusuri
    1 lingurita extract de vanilie
    80g frisca lichida
    340g ciocolata amaruie, rupta in bucati
    30g unt
    1 lingurita cafea
    180g zahar brun
    200g zahar tos
  •  
  • Mod de preparare

    Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius si unge cu unt si tapeteaza cu folie de aluminiu o tava de 20x20cm.
    Amesteca faina impreuna cu sarea si cerne-le. Toaca marunt ciocolata amaruie, amestec-o cu cafeaua, si topeste-o la baie de aburi. Adauga untul si amesteca pana obtii o compozitie fina ce luceste. Ia de pe aburi si adauga cele doua tipuri de zahar. Mixeaza bine pana cand se incorporeaza si zaharul, dupa care lasa deoparte sa se raceasca.
    Mixeaza galbenusurile bine. In timp ce mixezi adauga frisca lichida si extractul de vanilie, dupa care adauga la amestecul cu ciocolata. Mixeaza pana la omogenizare, dar nu foarte mult timp, 1-2 minute la viteza medie sunt suficiente. Adauga si faina pe rand, mixand usor, ca  sa nu obtii un aluat greoi.
    Transfera aluatul negresei in tava pregatita si niveleaza. Bag-o la cuptor si las-o pentru 40 de minute pana trece testul cu scobitoarea.
    Scoate negresa din cuptor, in tava si las-o sa se raceasca complet, dupa care poti sa o scoti impreuna cu folia de aluminiu si poti sa o portionezi.
    Daca vrei sa folosesti aceasta reteta pentru o petrecere de Halloween, taie negresa in dreptunghiuri si infinge intr-un capat un biscuite glazurat cu ciocolata care va juca rolul unei pietre de mormant. Poti sa scrii pe biscuite cu ajutorul unor creioane cu pasta de zahar.
  • Mod de servire

    Negresele cu ciocolata amaruie se servesc reci, sunt delicioase la cafea sau langa o cana cu lapte.