-
Ingrediente
Umplutura pentru 6 clatite:
140g zahar tos
200g nuca macinata
50g stafide
coaja de la jumatate de lamaie
1 lingura de rom
1 lingurita scortisoara macinata
40g frisca lichida
un cubulet unt
Pentru sosul de ciocolata:
100g zahar tos
2 galbenusuri
1 cana lapte
1 lingura faina
1/2 lingurita extract de vanilie
40g frisca lichida
140g ciocolata amaruie
15g rom
-
Mod de preparare
Pune laptele impreuna cu zaharul la foc mic, si adu la punctul de fierbere. Adauga usor miezul de nuca macinat, ia de foc, adauga si stafidele, coaja de lamaie, romul si scortisoara. Lasa aceasta compozitie sa se raceasca, dupa care adauga frisca lichida batuta bat. Cu aceasta crema vei umple clatitele pe care apoi le impaturi in 4 si le asezi intr-o farfurie unsa cu unt.
Pentru sosul de ciocolata:
Mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul, putin lapte si faina pana obtii o compozitie omogena. Pune restul de lapte la fiert impreuna cu extractul de vanilie, frisca lichida si ciocolata amaruie taiata bucatele. Dupa ce s-a topit ciocolata adauga amestecul de galbenusuri, amestecand continuu cu telul, ca sa nu se formeze cocoloase. Amesteca pana cand sosul incepe sa se ingroase si nu se simte gust de faina. Scalda cu acest sos de ciocolata clatitele calde.
-
Mod de servire
Clatitele Gundel sunt delicioase calde.